728 x 90

Още по-мощен Focus RS500 от Ford?

Още по-мощен Focus RS500 от Ford?

Различни медии съобщават, че Ford готви неочакван ход. Става дума за още по-мощна версия на Focus RS, която ще носи индекса Focus RS500 – и ще се опита да се превърне в най-бързия хечбек в историята на индустрията. Все още няма конкретни предположения за мощността, която от Синия овал търсят, но тя ще приближава 400

Различни медии съобщават, че Ford готви неочакван ход. Става дума за още по-мощна версия на Focus RS, която ще носи индекса Focus RS500 – и ще се опита да се превърне в най-бързия хечбек в историята на индустрията.

Все още няма конкретни предположения за мощността, която от Синия овал търсят, но тя ще приближава 400 к.с. За по-доброто и предаване към колелата ще се грижи електронен диференциал с ограничено приплъзване.

Заветната цел ще бъде да се победят мощните хечове Audi RS3 и Mercedes-AMG A45, като за целта от Ford ще сменят някои елементи по купето с такива, изработени от карбонови нишки. Освен това, предвижда се и премахване на част от шумоизолацията на автомобила, отново в търсене на по-ниско тегло. Очаква се производителят да изчака продажбите на Focus RS, за да прецени дали интересът към този тип коли е достатъчно висок, за да инвестира в още по-мощна версия RS500.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт