728 x 90

Възраждат DeLorean с двойно повече мощ

Възраждат DeLorean с двойно повече мощ

Легендарният филмов автомобил DeLorean ще се завърне след дълга почивка. Компания от Тексас възнамерява да пусне кратка серия от преработени автомобили, базирани на оригиналната звезда от филма Back to the Future. На този етап не се знаят всички детайли, но се говори, че машината ще се сдобие с чисто нов агрегат. Най-вероятно става дума за

Легендарният филмов автомобил DeLorean ще се завърне след дълга почивка. Компания от Тексас възнамерява да пусне кратка серия от преработени автомобили, базирани на оригиналната звезда от филма Back to the Future.

На този етап не се знаят всички детайли, но се говори, че машината ще се сдобие с чисто нов агрегат. Най-вероятно става дума за V6 мотор от Toyota, който ще бъде преработен и ще доставя поне 250 к.с. – почти двойно на силата на оригиналния модел.

Въпреки модерната конструкция, возилото ще продължи да залага на класическата 5-степенна механична скоростна кутия. Нещо повече – това ще е точно същият механизъм, слаган и в оригинала, но преработен за новия мотор. Разбира се, предвиждат се и други подобрения, като по-големи 17- и 18-цолови джанти, по-големи спирачки и спортно окачване, които трябва да подобрят осезаемо представянето на DeLorean.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт