728 x 90

Volvo подготвя новия XC60

Volvo подготвя новия XC60

Въпреки сериозната си възраст, Volvo XC60 продължава да е един от най-добре продаващите се автомобили в своя клас. Въпреки това, шведите планират замяната му с чисто нов модел в скоро време. Хора от компанията вече тестват возилото, като първите прототипи загатват, че не ни очакват драстични промени във формата и размерите на луксозната джипка.  Машината

Въпреки сериозната си възраст, Volvo XC60 продължава да е един от най-добре продаващите се автомобили в своя клас. Въпреки това, шведите планират замяната му с чисто нов модел в скоро време. Хора от компанията вече тестват возилото, като първите прототипи загатват, че не ни очакват драстични промени във формата и размерите на луксозната джипка. 

Машината ще се базира на платформата SPA на фирмата, която стои в основата и на останалите й актуални модели. Това означава, че ще видим и познати 4-цилиндрови агрегати, между които и 2.0 турбо бензин с 254 к.с. В по-напреднал етап от производството очакваме и нова хибридна система с над 200 к.с.

Що се отнася до дизайна, XC60 от второ поколение ще има немалко визуални прилики с по-големия си брат XC90, както и с актуалните S90 и V90.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт