728 x 90

Mercedes-AMG GT R дебютира на 24 юни с 577 к.с.

Mercedes-Benz пусна първите официални детайли относно задаващия се нов спортен автомобил на бранда. Става дума за купето AMG GT R, което ще се появи официално след три дена по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд. Немците съобщават, че машината ще разполага с 577 к.с., които ще идват от познатия ни вече 4.0-литров V8 битурбо

Mercedes-Benz пусна първите официални детайли относно задаващия се нов спортен автомобил на бранда. Става дума за купето AMG GT R, което ще се появи официално след три дена по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд.

Немците съобщават, че машината ще разполага с 577 к.с., които ще идват от познатия ни вече 4.0-литров V8 битурбо мотор, който работи при доста спортни коли на фирмата.

Благодарение на увеличената мощност, ускорението от покой до 100 км/ч отнема с 0.2 секунди по-малко от предишната топ версия AMG GT S. Така, спринтът става в рамките на 3.6 секунди, а максималната скорост е почти 200 мили в час.

От производителя са предвидили и няколко уникални екстри за колата, като ексклузивен екстериорен цвят, който не се среща при други модели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт