728 x 90

По-мощен V12 за Aston Martin Vanquish?

По-мощен V12 за Aston Martin Vanquish?

В следващите няколко години Aston Martin Vanquish може да се превърне в още по-мощен и атрактивен автомобил, ако се сбъдне прогнозата на списание Auto Express за нов мотор, който ще се появи при следващото поколение на купето. Предполага се, че Vanquish ще получи двигателя, използван при DB11 – V12 с два турбокомпресора, но с много

В следващите няколко години Aston Martin Vanquish може да се превърне в още по-мощен и атрактивен автомобил, ако се сбъдне прогнозата на списание Auto Express за нов мотор, който ще се появи при следващото поколение на купето.

Предполага се, че Vanquish ще получи двигателя, използван при DB11 – V12 с два турбокомпресора, но с много по-висока мощност от настоящата му версия.

В момента второто поколение на Vanquish се задвижва от 5,9-литров V12 вотор с мощност 567 конски сили, а V12 моторът за DB11 е с 600 конски сили.

В същото време шефът на отдела за двигатели на Aston Martin Брайън Фицсаймънс вече потвърди, че моторът на DB11 има потенциал за 820 конски сили, при това „без да се поемат рискове”.

Според информация от компанията, третото поколение на Vanquish ще получи V12 на DB11 с мощност 730 конски сили, което ще го направи съперник на топ моделите на световния пазар на супер автомобили.

Третото поколение на Vanquish ще е един от седемте модела, които Aston Martin ще представи в следващите седем години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт