728 x 90

C4 и C5 на Citroen стават SUV модели?

C4 и C5 на Citroen стават SUV модели?

Френският автомобилен производител Citroen може да се насочи към радикална промяна в дизайна на моделите си и това да превърне следващото поколение на популярните С4 и С5 в кросоувъри. В момента С4 и С5 са сред най-консервативните по отношение на дизайна модели на европейския пазар и драстично се различават от обновения C4 Picasso, C4 Cactus

Френският автомобилен производител Citroen може да се насочи към радикална промяна в дизайна на моделите си и това да превърне следващото поколение на популярните С4 и С5 в кросоувъри.

В момента С4 и С5 са сред най-консервативните по отношение на дизайна модели на европейския пазар и драстично се различават от обновения C4 Picasso, C4 Cactus и новия С3.

За тази възможност намекна продуктовият шеф на Citroen Ксавие Пежо при представянето на новия С3.

„Ще има нов С4 – обясни Пежо. – Но той няма да е конвенционален автомобил. Възможно е променим имиджа на модела, най-вероятно ще променим силуета на автомобила.”

Пежо допълни, че най-вероятно същото ще се случи и с С5.

„Ясно е, че ние искаме Citroen да е мейнстрийм производител, т.е да следваме модерните и важни посоки в развитието на индустрията – заяви Пежо. – За да стане това, трябва да присъстваме в различни сегменти на пазара. Да, искаме да присъстваме в сегмент D, където в момента е позициониран С5. Но дали новият модел ще е пряк наследник на С5? Не съм сигурен.”

Пиер Монферини, който отговаря за развитието на новите модели на Citroen, подкрепи тезата на Пежо.

„Ще останем в сегмент D, но моделът ни няма да е конвенционален”, заяви той.

Следващият нов модел на Citroen най-вероятно ще е голям SUV, базиран на концепта Aircross, който ще се произвежда в завода на компанията в Рен. Възможно е този модел да получи означението C5 Aircross, а след появата му настоящият С5 да бъде пенсиониран.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт