728 x 90

Honda NSX вече има и GT3 версия

Honda се забави доста с представянето на NSX, но в крайна сметка второто поколение на култовия спортен модел е вече факт и предизвиква все по-сериозен интерес. Тази седмица станахме свидетели и на представянето на състезателната версия на NSX, подготвена за правилата на клас GT3 в пистовите надпревари. Естествено, състезателната версия излиза на старт без хибридната

Honda се забави доста с представянето на NSX, но в крайна сметка второто поколение на култовия спортен модел е вече факт и предизвиква все по-сериозен интерес. Тази седмица станахме свидетели и на представянето на състезателната версия на NSX, подготвена за правилата на клас GT3 в пистовите надпревари.

Естествено, състезателната версия излиза на старт без хибридната система на нормалния вариант, а 3,5-литровият V6 мотор с две турбини задвижва само задните колела. Налице е и агресивен аеродинамичен пакет, включващ голямо задно крило, дифузьор и по-големи отвори за охлаждане на двигателя.

Промените по двигателя не са много, а трансмисията е вече 6-степенна секвенциална, която идва на мястото на 9-степенния автоматик при серийната кола. Състезателният NSX GT3 ще се сглобява заедно с обикновените екземпляри в Охайо, а развитието на автомобила е дело на инженерите на компанията в Япония и Северна Америка.

Хомологацията за NSX GT3 все още не е готова, но в Honda Performance Division в Канта Кларита, Калифорния, са уверени, че автомобилът съвсем скоро ще получи разрешение за състезания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт