728 x 90

Главният дизайнер на Mini напуска

Главният дизайнер на Mini напуска

Главният дизайнер на британската марка Mini Андерс Варминг е решил да напусне компанията. Той ръководи дизайнерския отдел на Mini от края на 2010 и усилията му бяха насочени да превърне моделите на компанията в по-скъпи и ексклузивни автомобили. Сред творенията на Варминг са концептът Mini Vision Next 100, актуалното поколение на Clubman, второто поколение на

Главният дизайнер на британската марка Mini Андерс Варминг е решил да напусне компанията. Той ръководи дизайнерския отдел на Mini от края на 2010 и усилията му бяха насочени да превърне моделите на компанията в по-скъпи и ексклузивни автомобили.

Сред творенията на Варминг са концептът Mini Vision Next 100, актуалното поколение на Clubman, второто поколение на Countryman и концептуалният Superleggera.

Под негово ръководство беше лансиран и първият модел на Mini с пет врати, което е изключително важна промяна в развитието на марката.

Варминг е работил с Крис Бенгъл и Адриан ван Хойонк и има участие в създаването на второто поколение на BMW X3 и Z4, както и на 5-ата серия на BMW (E60) и 6-ата серия на баварската марка (Е63/Е64). Преди това Варминг е работил и две години за Volkswagen, веднага след като напуска дизайнерското студио на BMW в Калифорния през 2003 година.

От Mini потвърдиха напускането на Варминг, но все още няма информация за мотивите на решението му. Все още не е ясно и кой ще го наследи на поста.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт