728 x 90

Париж 2016: Радикална промяна в дизайна на Nissan Micra?

Париж 2016: Радикална промяна в дизайна на Nissan Micra?

Nissan готви нова атака в класа на субкомпактните модели, като това ще стане възможно с новото поколение на хита Micra, като автомобилът ще се отличава с радикална промяна в дизайна. Премиерата на новата генерация на Micra ще е в Париж през есента, а прототипите вече навъртат тестови километри в цял свят. Настоящото поколение на Micra

Nissan готви нова атака в класа на субкомпактните модели, като това ще стане възможно с новото поколение на хита Micra, като автомобилът ще се отличава с радикална промяна в дизайна. Премиерата на новата генерация на Micra ще е в Париж през есента, а прототипите вече навъртат тестови километри в цял свят.

Настоящото поколение на Micra Micra е изградено върху платформа, дебютирала преди 13 години, а „глобалният” му дизайн така и не успя да се наложи в този толкова конкурентен клас. Новият модел ще ползва напълно новата платформа CMF-B, която Nissan споделя с Renault.

Очаква се, че дизайнът на екстериора ще използва много решения от популярния концепт Sway, който дебютира миналата година в Женева, а специалистите предвиждат, че задницата ще е оформена в стила на кросоувъра Juke.

Новата Micra ще е по-дълга, по-широка и по-ниска от предшественика си, а това означава повече пространство на борда – както за пасажерите, така и за багажа им. Все още няма информация за гамата двигатели, но може да се предполага, че Nissan ще заеме от Renault бензинови и дизелови мотори с турбо.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт