728 x 90

В Bugatti обмислят втори модел

В Bugatti обмислят втори модел

Плановете на хипер луксозната марка Bugatti може да включат пускането на пазара на втори, доста по-достъпен модел. Шефът на компанията Волфганг Дюрхаймер потвърди, че в момента той и колегите му обсъждат четири възможности за развитието на гамата на Bugatti. Една от тези възможности е производството на голям и супер луксозен седан, който ще е близък

Плановете на хипер луксозната марка Bugatti може да включат пускането на пазара на втори, доста по-достъпен модел. Шефът на компанията Волфганг Дюрхаймер потвърди, че в момента той и колегите му обсъждат четири възможности за развитието на гамата на Bugatti.

Една от тези възможности е производството на голям и супер луксозен седан, който ще е близък до концепта Galibier, който дебютира през 2009 година, след което периодично се появява и изчезва от плановете на компанията. Ако стигне до серийно производство Galibier ще е пряк пазарен съперник на Rolls-Royce Phantom и Bentley Mulsanne.

Дюрхаймер обаче отказа да разкрие какви са другите три варианта за развитието на Bugatti, но се предполага, че става въпрос за създаването на SUV модел, електрически автомобил или по-малък спортен модел. Но какъвто и да е вторият модел на Bugatti, той ще има задачата да привлече повече клиенти към колите на марката. Дюрхаймер призна, че той предпочита вторият модел на Bugatti да е луксозен седан.

Тази позиция на Дюрхаймер маркира сериозна промяна в курса на френската марка. Преди около година отново Дюрхаймер заяви, че Galibier е окончателно зачеркнат, както и че SUV модел няма как да намери място в гамата на Bugatti. Предполага се, че решението на разширяването на гамата на марката ще бъде взето в следващите месеци.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт