728 x 90

Ще видим ли още по-мощен Ferrari FXX K?

По традиция, Ferrari разработва супер мощни версии на… супер мощните версии на флагманските си модели. С други думи, вариантите Evoluzione на 599XX и FXX, които пък от своя страна се базират на серийните 599 и Enzo. Изглежда същото може да се случи и със сегашния върхов автомобил от Маранело – LaFerrari, който вече има доработена от

По традиция, Ferrari разработва супер мощни версии на… супер мощните версии на флагманските си модели. С други думи, вариантите Evoluzione на 599XX и FXX, които пък от своя страна се базират на серийните 599 и Enzo.

Изглежда същото може да се случи и със сегашния върхов автомобил от Маранело – LaFerrari, който вече има доработена от завода модификация FXX K.

Пред британски медии Енрико Галиера, който отговаря именно за XX дивизията, споменава, че италианците обмислят пускането на FXX K Evoluzione. 

Изглежда намеренията са сериозни, тъй като той коментира, че след края на доставките на FXX K, който се очаква скоро, екипът зад проекта ще се заеме сериозно с подобряването му.

Дали и кога ще видим модела – все още не е ясно, но със сигурност ще разберем скоро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт