728 x 90

Subaru представя електрически кросоувър през 2021 год.?

Subaru представя електрически кросоувър през 2021 год.?

В рамките на следващите пет години Subaru планира да влезе в групата автомобилни производители, които имат в гамата си поне един изцяло електрически модел. Според японския вестник Nikkan Kogyo Shimbun първият електрически модел на японската марка ще е базиран на следващото поколение Forester или Outback. И двата модела ще бъдат изградени върху новата платформа на

В рамките на следващите пет години Subaru планира да влезе в групата автомобилни производители, които имат в гамата си поне един изцяло електрически модел. Според японския вестник Nikkan Kogyo Shimbun първият електрически модел на японската марка ще е базиран на следващото поколение Forester или Outback. И двата модела ще бъдат изградени върху новата платформа на компанията – Subaru Global, която беше представена по-рано тази година.

От Subaru все още не са коментирали информацията, а вместо това напомниха, че в близко бъдеще марката ще представи plug-in хибрид. Субару представи миналата година в Токио концепта Viziv Future,(на снимката) с който намекна за една от възможните посоки, в които може да поеме дизайна на бъдещия електрически модел.

В същото време говорител на компанията-майка на Subaru – Fuji Heavy Industries, не отрече информацията за електрическия модел, но допълни, че „все още няма нищо окончателно решено”. Според японското издание целта пред Subaru е да лансира електрическия модел на американския пазар през 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт