728 x 90

Следващата пролет идва върхов Ford Focus RS500 с 400 к.с.

Следващата пролет идва върхов Ford Focus RS500 с 400 к.с.

Не е далеч моментът, в който Ford ще представи следващото поколение на бестселъра си Focus. Най-вероятно, това ще се случи към средата на следващата година, а няколко месеца преди това – през пролетта, ще видим и последната и най-мощна версия на все още актуалния модел. Става дума за RS500, който, според информация на Autocar, ще

Не е далеч моментът, в който Ford ще представи следващото поколение на бестселъра си Focus. Най-вероятно, това ще се случи към средата на следващата година, а няколко месеца преди това – през пролетта, ще видим и последната и най-мощна версия на все още актуалния модел.

Става дума за RS500, който, според информация на Autocar, ще се появи с впечатляваща мощност от 400 к.с. Макар и все още да не е получил зелена светлина за производство, проектът е много близко до финалния стадий на разработка и крайно решение ще бъде взето съвсем скоро..

Очаква се въртящият момент от над 450 Нм да се запази почти непроменен, тъй като инженерите на фирмата не желаят да преработват скоростната кутия и 4х4 системата на автомобила. Като допълнение към увеличената мощност, Focus RS500 ще бъде и по-лек с около 100 килограма спрямо стандартния RS модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт