728 x 90

Lamborghini представи Centenario Roadster

Lamborghini Centenario Roadster направи световния си дебют в Пебъл Бийч в петък следобед местно време. Италианската компания създаде версиите Coupe и Roadster на Centenario, за да отбележи 100-годишнината от рождението на основателя на марката Феручо Ламборгини. Автомобилът е базиран на шасито на Aventador, а и двата варианта на модела се отличават с уникална каросерия, изградена

Lamborghini Centenario Roadster направи световния си дебют в Пебъл Бийч в петък следобед местно време.

Италианската компания създаде версиите Coupe и Roadster на Centenario, за да отбележи 100-годишнината от рождението на основателя на марката Феручо Ламборгини. Автомобилът е базиран на шасито на Aventador, а и двата варианта на модела се отличават с уникална каросерия, изградена от фибростъкло.

Автомобилът беше представен от Стефано Доменикали, бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1, който сега е начело на Lamborghini.

Версията Roadster ще се предлага ексклузивно в новия стоманено сив цвят на Lamborghini – Argento Centenario, като задължително трябва да отбележите матираният му блясък.

Откритата версия се отличава с някои аеродинамични промени, като новата форма на челното стъкло, за да се намали турболенцията в кокпита.

V12 моторът на Centenario Roadster е с мощност 759 конски сили при 8600 об/мин, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 2,9 секунди, т.е само с 0,1 секунди по-бавно от постижението на по-леката хардтоп версия на автомобила.

Серията Centenario е едва от 20 коли, като всички те вече са разпродадени, доста преди дебюта на специалния модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт