728 x 90

Кен Окуяма представи Kobe57 в Монтерей

Кен Окуяма представи Kobe57 в Монтерей

Ken Okuyama Cars представи нов свой автомобил в рамките на Седмицата на ретро автомобилите в Монтерей, Калифорния, като използва за премиерата си последния ден от фестивала. Kode57 е последното творение на Окуяма, който е бивш главен дизайнер на Pininfarina и е създал някои от най-популярните съвременни автомобили: Ferrari Enzo, Maserati Quattroporte, концептуалните Ferrari Rossa и

Ken Okuyama Cars представи нов свой автомобил в рамките на Седмицата на ретро автомобилите в Монтерей, Калифорния, като използва за премиерата си последния ден от фестивала.

Kode57 е последното творение на Окуяма, който е бивш главен дизайнер на Pininfarina и е създал някои от най-популярните съвременни автомобили: Ferrari Enzo, Maserati Quattroporte, концептуалните Ferrari Rossa и Maserati Birdcage. След като се оттегли от Pininfarina Окуяма основа собствена дизайнерска компания, базирана в родната му Япония.

Kode57 е екстремен спортен автомобил, при създаването на който са ползвани доста заемки от Формула 1. Задвижването е поверено на 6-литров V12 мотор с мощност 600 конски сили, купето е от хиброкарбон и е закрепено върху алуминиева пространствена рама. Теглото на автомобила не се съобщава, но Окуяма заяви, че Kode57 е „по-лек, отколкото изглежда”.

Името Kode57 идва от 1957 – много важна година за развитието на автомобилния дизайн.

Двигателят и окачването са подготвени от Novitec Rosso, германска тунинг компания, специализирана в доработването на различни модели на Ferrari. А една от основните черти на Kode57 е, че автомобилът може да бъде почти напълно индивидуализиран по вкуса на клиента – като се започне от материалите в интериора и се стигне до техническите характеристики на колата.

Окуяма не обяви цена на Kobe57, но обясни, че става въпрос за производство в „ограничена серия”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт