728 x 90

Tesla прескочи границата от 500 километра

Tesla прескочи границата от 500 километра

Model S и Model X на Tesla получават нова батерия с капацитет 100 kWh, което ще осигури на електромобилите по-висока скорост и по-голям пробег с едно зареждане. Лично Илон Мъск потвърди, че с новата батерия Tesla Model S P100D ще може да изминава 506 километра с едно зареждане. Според компанията, това е най-доброто постижение в

Model S и Model X на Tesla получават нова батерия с капацитет 100 kWh, което ще осигури на електромобилите по-висока скорост и по-голям пробег с едно зареждане. Лично Илон Мъск потвърди, че с новата батерия Tesla Model S P100D ще може да изминава 506 километра с едно зареждане. Според компанията, това е най-доброто постижение в света за серийно произвеждан електромобил.

Новата батерия обаче ще се предлага единствено като част от пакето Ludicrous, а това означава и по-добро ускорение – 2,5 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч. Според компанията, P100D е №3 в класацията за ускорение на серийни автомобили, но двете коли пред модела на Tesla са крайно недостъпни.

„Става въпрос за Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder, които бяха произведени в много скромна серия, струват по един милион долара и са отдавна разпродадени – се казва в съобщението на американската компания. – Тези два автомобила са двуместни, предлагат скромно пространство за багаж, а в същото време изцяло електрическият Model S P100D със задвижване на четирите колела има четири врати и може да вози до петима възрастни и две деца, като предлага и превоз на сериозно количество багаж.”

В същото време пробегът на Model X P100D с едно зареждане се увеличава от 402 на 465 километра, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,8 секунди, което даде възможност на Tesla да го определи за „най-бързия SUV в света”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт