728 x 90

Отново слухове – Mazda RX-9 идва през 2020 г.

Отново слухове – Mazda RX-9 идва през 2020 г.

Според множество интернет издания, работата по спортен автомобил с роторен двигател от Mazda е започнала. Редица сайтове твърдят, че въпросът в момента не е дали ще видим такава кола, а по-скоро – кога ще бъде тя на пазара. Последната информация от Motoring сочи, че вече е избран екип, който ще работи по проекта. Отделен отбор

Според множество интернет издания, работата по спортен автомобил с роторен двигател от Mazda е започнала. Редица сайтове твърдят, че въпросът в момента не е дали ще видим такава кола, а по-скоро – кога ще бъде тя на пазара.

Последната информация от Motoring сочи, че вече е избран екип, който ще работи по проекта. Отделен отбор от инженери разработва ванкеловия двигател на колата.

Изданието твърди още, че финалния готов продукт, който ще базира дизайна си на концепта RX-Vision Concept, ще бъде на пазара към края на десетилетието – най-вероятно през 2020 г.

Преди това, японците ще покажат поне още една студия, която ще загатне за това, което ни очаква. Очаква се още догодина да видим нова концептуална разработка по темата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт