728 x 90

Mercedes и AMG ще правят супер автомобил с мотор от Формула 1

    Съвместният проект на Aston Martin и тима от Формула 1 Red Bull – AM-RB 001, който ще навлезе в „серийната си фаза” през 2018 може да се окаже едва първият супер автомобил, пряко свързан със световния шампионат. По време на Гран при на Белгия този уикенд високопоставен източник в Mercedes потвърди пред TopGear, че световните

    Съвместният проект на Aston Martin и тима от Формула 1 Red Bull – AM-RB 001, който ще навлезе в „серийната си фаза” през 2018 може да се окаже едва първият супер автомобил, пряко свързан със световния шампионат.

    По време на Гран при на Белгия този уикенд високопоставен източник в Mercedes потвърди пред TopGear, че световните шампиони във Формула 1 също разработват собствен хипер автомобил, в който ще се използват технологии от най-авторитетната надпревара.

    По-рано тази година се появиха слухове, че Mercedes и AMG планират супер модел, който да се бори с Ferrari LaFerrari, McLaren P1 и Porsche 918 Spyder, но най-вероятно става въпрос за автомобил, който ще се цели по-високо.

    Според информация на авторитетното британско списание Evo, новият супер автомобил на Mercedes и AMG ще използва двигател 1,6 литра V6 – дериват на мотора, с който се състезават във Формула 1 Люис Хамилтън и Нико Розберг. С помощта на хибридна система, мощността на мотора ще отскочи на 1000-1500 конски сили.

    Интересното е, че AM-RB 001 се задвижва от атмосферен V12 мотор, за който все още няма кой знае каква информация.

    Очаква се новият супер автомобил на Mercedes и AMG да е с монокок, изграден от фиброкарбон и да е с вертикално отварящи се врати, също като 300 SL и SLS AMG.

    Информацията на Evo гласи, че в аеродинамично отношение новият автомобил ще комбинира решенията от болида за Формула 1 W07 и съвременен LMP1 прототип.

    Догодина AMG празнува 50-годишен юбилей, така че какъв по-подходящ момент за премиерата на нов модел, в който широко се използват последните технологии от Формула 1.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт