728 x 90

Volvo показа V90 Cross Country (допълнено с видео)

Volvo показа V90 Cross Country (допълнено с видео)

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, повдигна завесата пред дългоочакваното V90 Cross Country, с което допълни серията 90. От представянето на първата Cross Country версия преди почти 20 години, Volvo се наложи като един от успешните производители на автомобили за всякакви пътища и всякакви метеорогични условия. Моделите Cross Country на Volvo представляват растяща по значимост

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, повдигна завесата пред дългоочакваното V90 Cross Country, с което допълни серията 90. От представянето на първата Cross Country версия преди почти 20 години, Volvo се наложи като един от успешните производители на автомобили за всякакви пътища и всякакви метеорогични условия.

Моделите Cross Country на Volvo представляват растяща по значимост част от продуктовото портфолио на шведския автомобилен производител, тъй като клиентите на луксозни автомобили търсят по-богат на преживявания начин на живот, който понякога ги отвежда извън утъпканите пътеки.

 „V90 Cross Country взима елегантността на V90 и я трансформира в автомобил за всякакви пътища, който предоставя безопасност, комфорт и динамика в един пакет с висока проходимост и авантюристичен дух“, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.  С едни от най-свирепите зими на планетата и над 77 процента от страната, покрити с гори и езера, Швеция е идеалното място за разработване и тестване на автомобили с екстремна издръжливост и проходимост при всякакви метеорологични условия. Нашите автомобили са добре известни със своята безопасност, сила и издръжливост. Със задвижване на всички колела, увеличен просвет и шаси, оптимизирано за комфорт и контрол при всякакви условия, новото V90 Cross Country взима нашето функционално комби V90 и добавя сърцето на изследовател”, допълни д-р Петер Мертенс, старши вицепрезидент "Проучване и развитие" във Volvo Cars.

Разработено върху платформата SPA (Scalable Product Architecture) на Volvo, V90 Cross Country е преминало през строги изпитвания, за да се гарантира, че може да издържи на екстремните условия, на които биха го подложили клиентите. От секретните изпитателни съоръжения в мразовития север на Швеция, където температурите редовно достигат -40 градуса по Целзий до изгарящите пустини на Аризона, където Volvo Cars провежда изпитателната си програма при високи температури, 

Новото V90 Cross Country отвежда този добре установен сегмент на ново ниво на проходимост, вдъхновено от комфорта. Производството на автомобила е предвидено да започне тази есен в завода на Volvo Cars в Торсланда, Швеция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт