728 x 90

Карлос Гон: Nissan няма да се откаже от спортните модели

    Главният изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон успя да изплаши феновете на спортните модели на японската марка, но веднага след това обясни, че почитателите на динамиката и мощността с марка Nissan няма за какво да се притесняват. Гон е известен с безмилостното си отношение към модели и цели части от компанията, които носят загуби, а

    Главният изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон успя да изплаши феновете на спортните модели на японската марка, но веднага след това обясни, че почитателите на динамиката и мощността с марка Nissan няма за какво да се притесняват.

    Гон е известен с безмилостното си отношение към модели и цели части от компанията, които носят загуби, а след спасяването на Nissan и прехвърлянето му начело на Renault французите бързо научиха новото му прозвище – „Le Cost Killer”.

    Дали обаче на мерника на Гон не са се озовали спортните модели на Nissan! В интервю по време на автомобилния салон в Париж Гон призна, че не вижда „потенциал за развитие в продажбите на спортни модели”. Но за да тушира това свое изказване, той веднага допълни, че такива модели са „флагманът на Nissan” и „доказателство за технологиите”, както и че са „наследството на Nissan”.

    Каква обаче е логиката на Гон?

    „Премиум автомобилите и спортните модели осигуряват около 90% от медийното отразяване на компаниите, но в същото време продажбите им за цялата индустрия за 10%”, обясни Карлос Гон.

    Но дори и спортните автомобили да не носят пряка икономическа полза, Гон не смята да се отказва от тези модели.

    „Nissan ще продължи да развива спортни модели, защото това е важно за имиджа на компанията”, заключи големият бос.

    Nissan има повече от богата история що се отнася до спортни автомобили, тук има класики като Datsun 510, 240ZX, Skyline GT-R и т.н.

    В момента в гамата на марката има само два спортни модела, които обаче са повече от впечатляващи: 370Z и GT-R. Новата версия на GT-R вече е факт, но промените в сравнение с досегашния автомобил не са много, което обаче не се отразява на интереса на клиентите към достъпния японски супер автомобил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт