728 x 90

Skoda се отказва от версиите vRS?

    Спортните версии на моделите на Skoda – RS и след това vRS винаги са били с много добри продажби и едва ли скоро ще изчезнат от гамата на чешкия производител. Но все пак, това може да се случи заради планираната промяна в стратегията на марката на Volkswagen, като главният изпълнителен директор на Skoda Бернхард Майер

    Спортните версии на моделите на Skoda – RS и след това vRS винаги са били с много добри продажби и едва ли скоро ще изчезнат от гамата на чешкия производител. Но все пак, това може да се случи заради планираната промяна в стратегията на марката на Volkswagen, като главният изпълнителен директор на Skoda Бернхард Майер обясни, че очаква по-печеливша бизнес стратегия от подмарката RS.

    Накратко, това означава, че в близко бъдеще инженерите и маркетинговите специалисти в Skoda ще вложат много повече усилия в развитието на версиите Monte Carlo, Laurent & Clement и Sportsline, вместо да се създава доста по-спортен и динамичен RS вариант на някой от моделите.

    „На теория, няма пречки да създадем всякакъв вид дериват на един или друг модел, но важният въпрос тук е свързан с търсенето – обясни Майер пред списание Autocar. – Ние имаме страхотен опит с развитието на отделни версии, така че очаквам да продължим да ги развиваме.”

    В близко бъдеще, т.е до 2018 е възможно свои RS версии да получат Superb и новия Kodiaq, но чешката компания все още не е потвърдила окончателно това.

    През 2019 Skoda ще представи първия си plug-in хибрид, а година или две по-късно ще се появи и първият изцяло електрически модел на марката.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт