728 x 90

Спират Nissan Note за Европа

Спират Nissan Note за Европа

Nissan взе решението да преустанови продажбите на компактния си ван Note от пролетта на следващата година. Причините за това са две, като основната е ниската реализация за модела. Сегментът на вановете продължава да се свива на Стария континент, като ръст се отчита само при най-големите и по-луксозните машини в класа. Компактните ванове се търсят все

Nissan взе решението да преустанови продажбите на компактния си ван Note от пролетта на следващата година. Причините за това са две, като основната е ниската реализация за модела.

Сегментът на вановете продължава да се свива на Стария континент, като ръст се отчита само при най-големите и по-луксозните машини в класа. Компактните ванове се търсят все по-малко за сметка на SUV-та с подобни размери.

Другата причина за решението на Nissan е появата на ново поколение Micra. Колата сега ще бъде най-големият представител на своя клас и от компанията вярват, че това ще бъде достатъчно да се запълни липсата на Note.

Ванът ще остане в продажба още няколко месеца, до пролетта на 2017 г., когато на пазара на Стария континент ще се появи новата Micra.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт