728 x 90

Ще се бори ли Atieva Atvus с Model S на Tesla?

    Електромобил с мощност 900 конски сили, който е дело на американско-китайска компания ще е най-сериозният съперник на Tesla Model S. Звучи ви невероятно? Не и ако сте сред тези, които възлагат надежди на първия модел на Atieva, който ще носи името Atvus и ще е позициониран като пряк пазарен съперник на Tesla Model S. Естествено,

    Електромобил с мощност 900 конски сили, който е дело на американско-китайска компания ще е най-сериозният съперник на Tesla Model S.

    Звучи ви невероятно? Не и ако сте сред тези, които възлагат надежди на първия модел на Atieva, който ще носи името Atvus и ще е позициониран като пряк пазарен съперник на Tesla Model S.

    Естествено, сега всички компании, които навлизат на пазара на електромобили искат и се надяват да се борят с компанията на Илон Мъск, но сигурното е, че много малко от тях ще успеят да постигнат това.

    Първото изображение на Atvus се появи на сайта Recode, а дизайнът на новата лимузина напомня на този на Model S, като във Франция откриха прилики със Citroen C6. Обърнете внимание на полузакритите задни колела, както и на липсата на дръжки на вратите, които са добре скрити.

    Всъщност, новата китайска компания Atieva е съвместно предприятие на японците от Mitsui и китайският автомобилен гигант BAIC.

    През юли тази година Atieva започна тестове на електрическия прототип Edna, конструиран на базата на Mercedes Vito. Общото с Atvus е, че Edna се задвижва от същите два електромотора с мощност 900 конски сили. Капацитетът на литиево-йонните батерии на Edna е 87 киловатчаса, трансмисията е 2-степенна.

    Премиерата на Atvus се очаква през декември тази година, а продажбите трябва да започнат през 2018 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт