728 x 90

Вече приемат поръчки за възродения DeLorean DMC-12

Възродената марка DeLorean пусна на официалния си сайт възможност за поръчка на автомобил DMC-12. Феновете на ексклузивния автомобил ще се зарадват да чуят новината, че от догодина се очаква производството на возилото да се възобнови след десетки години. На този етап няма яснота каква ще бъде цената на колата, нито с какъв мотор ще се

Възродената марка DeLorean пусна на официалния си сайт възможност за поръчка на автомобил DMC-12. Феновете на ексклузивния автомобил ще се зарадват да чуят новината, че от догодина се очаква производството на возилото да се възобнови след десетки години.

На този етап няма яснота каква ще бъде цената на колата, нито с какъв мотор ще се задвжива тя. Предполага се, че под капака ще открием двигател с около 300 к.с., а цената ще достига 100 долара.

Интересен факт е, че на склад фирмата все още пази оригинални част, предвидени за първата производствена серия на модела. Те ще бъдат използвани в новите сглобки, като към тях ще бъдат добавени подобрени спирачки, окачване и кормилен механизъм.

Предвижда се, поне първоначално, DeLorean да сглобява по около един автомобил месечно. Към момента в компанията разполагат с части за около 300 коли, като в зависимост от интереса ще бъде взето решение за продължаване на серията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт