728 x 90

Още информация за Aston Martin AM-RB 001

    Aston Martin AM-RB 001 се очертава най-екстремният хипер автомобил, появявал се някога, а за това гарантира гуруто на дизайна във Формула 1 Ейдриън Нюи, който се труди за Red Bull. Нюи разказа интересни подробности около проекта пред The Wall Street Journal, като някои от тях се появяват за първи път. Нюи обясни, че 001 ще

    Aston Martin AM-RB 001 се очертава най-екстремният хипер автомобил, появявал се някога, а за това гарантира гуруто на дизайна във Формула 1 Ейдриън Нюи, който се труди за Red Bull.

    Нюи разказа интересни подробности около проекта пред The Wall Street Journal, като някои от тях се появяват за първи път.

    Нюи обясни, че 001 ще се ускорява от 0 до 320 км/ч за около 10 секунди, както и че ще спира до пълен покой от тази скорост за 5 секунди, което обещава сериозни изживявания на борда на колата.

    Освен това, както може да се очаква от всеки проект на Нюи, аеродинамиката ще има важна роля в представянето на 001 – притискащата сила на някои от по-екстремните версии на автомобила ще е над 1000 килограма, като Нюи допълни, че водачът ще може да разчита на активно окачване и т.нар. „граунд ефект”.

    Дизайнерът отговори и на някои въпроси за 001, които досега нямаха категоричен отговор. Нюи потвърди, че производствената серия ще е 175 коли – 150 за клиенти, които да ги карат по нормалните пътища и 25 само за писта – тези са с огромното притискане и странично натоварване от 4G върху пътниците в купето в завои.

    Интересът към 001 е огромен, предполага се, че всички коли ще се разпродадат на зелено, въпреки че базовата цена на всеки един екземпляр е 3 милиона долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт