728 x 90

Първият модел на Lynk and Co се базира на Volvo (допълнено с много видео)

Първият модел на Lynk and Co се базира на Volvo (допълнено с много видео)

Новосформираната китайска марка Lynk and Co представи официално първия си модел по време на церемония в Берлин. Машината се базира на платформа от Volvo, върху която ще се изгражда и следващото поколение V40. Интересното тук е, че производството ще се извършва в Китай, но инженерната и дизайнерската работа е била свършена в Швеция, най-вероятно с

Новосформираната китайска марка Lynk and Co представи официално първия си модел по време на церемония в Берлин. Машината се базира на платформа от Volvo, върху която ще се изгражда и следващото поколение V40. Интересното тук е, че производството ще се извършва в Китай, но инженерната и дизайнерската работа е била свършена в Швеция, най-вероятно с помощта на Volvo.

Китайците твърдят, че това ще бъде най-свързаната кола в света. Това на практика означава постоянна интернет връзка, както и възможност за връзка с "облачни" услуги. Освен това, кодът на инфотейнмънт системата ще бъде отворен, което ще дава възможност на програмистите сами да добавят нови идеи.

Моделът, който носи името 01, ще получи двигатели от Volvo, като все още не са техните характеристики. Предполага се, че това ще бъдат 2.0 и 1.5 мотори, както и плъг-ин хибридна система.

Lynk and Co казва, че ще пусне джипката в продажба през 2018 година, като все още не се знае на каква цена. Предвижда се продажбите в Европа и САЩ да бъдат най-силни. Скоро след това ще се появят и моделите 02 и 03.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт