728 x 90

SEAT сменя Alhambra със SUV?

    Испанската марка на Volkswagen – SEAT, може да се откаже от семейния си ван Alhambra заради развитието и лансирането на новата SUV гама на марката. Глобалният бум на SUV моделите най-вероятно ще доведе до това, че 7-местният MPV на испанците ще бъде заменен от голям кросоувър през 2018. Информацията потвърди шефът на дизайна на SEAT

    Испанската марка на Volkswagen – SEAT, може да се откаже от семейния си ван Alhambra заради развитието и лансирането на новата SUV гама на марката. Глобалният бум на SUV моделите най-вероятно ще доведе до това, че 7-местният MPV на испанците ще бъде заменен от голям кросоувър през 2018. Информацията потвърди шефът на дизайна на SEAT Алехандро Месонеро.

    Актуалното поколение на Alhambra, което е вариантът на SEAT на VW Sharan, се произвежда от 6 години, като получи фейслифт през 2015 година.

    „Вече не искаме да произвеждаме този модел с такава каросерия – обясни Месонеро. – Ще го заменим, но няма да залагаме на еднообемния дизайн. SEAT отново ще има модел със 7 места, но ще е нещо, от което пазарът се интересува повече… в момента всички купуват SUV модели.”

    Наследникът на Alhambra ще е базиран на концепта 20V20, който компанията представи на изложението в Женева през 2015 година, като в дизайна ще намерят място и отделни елементи и решения от по-малкия Ateca.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт