728 x 90

Новият MINI Countryman е по-голям от своя предшественик

След шест години на пазара, MINI Countryman е сменен от изцяло нова генерация на модела – най-голямото MINI в историята до момента. Въпреки увеличените размери, Countryman остава верен на формулата от първото поколение – профилът е на практика идентичен, като основните дизайнерски промени са концентрирани в предната част. Там откриваме фарове с нова форма и

След шест години на пазара, MINI Countryman е сменен от изцяло нова генерация на модела – най-голямото MINI в историята до момента.

Въпреки увеличените размери, Countryman остава верен на формулата от първото поколение – профилът е на практика идентичен, като основните дизайнерски промени са концентрирани в предната част. Там откриваме фарове с нова форма и графика, както и променена радиаторна решетка. Всички осветителни тела използват LED технология.

Двигателната гама включва познати предложения. Феновете на бензиновите мотори ще могат да изберат 1.5- и 2.0-литрови варианти, като мощността е 134 и 189 к.с. При дизелите на разположение е 2.0 агрегат със 150 и 190 к.с.

За първи път британската марка ще предлага и хибридна версия, която се базира на BMW 225xe. Това означава, че 1.5-литров мотор с три цилиндъра се подпомага от електромотор, като системната мощност е 211 к.с. При скорост до 80 км/ч машината може да измине до 40 км. само на електричество. Средният разход се оценява на 2.1 литра на 100 км. при лабораторни условия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт