728 x 90

Спират DS 5 Hybrid на някои пазари заради слаби продажби

Дизел-хибридната версия на DS 5 ще бъде спряна от продажба от следващата моделна година на различни пазари по света. Засега официално потвърждение за това има само от страна на великобританското представителство на марката, но скоро се очаква да станат ясни и остналите страни, в които това ще се случи. На Острова през последните десет месеца

Дизел-хибридната версия на DS 5 ще бъде спряна от продажба от следващата моделна година на различни пазари по света. Засега официално потвърждение за това има само от страна на великобританското представителство на марката, но скоро се очаква да станат ясни и остналите страни, в които това ще се случи.

На Острова през последните десет месеца французите са успели да продадат изключително ограничена бройка от хибрида. Продажбите му спрямо тези на останалите версии от модела съставляват едва три процента.

Задвижването на машината идва от хибридна система, която комбинира работата на 2.0-литров дизелов двигател и електромотор, като средният разход на гориво възлиза на 3.9 литра на 100 км. Цената на возилото е доста сериозна – поне 34 000 паунда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт