728 x 90

И отново – Skoda обмисля Superb RS

През последните години все по-често се говори за спортна версия на флагмана на Skoda – Superb. До момента всичко беше основно в зоната на спекулациите, но сега за първи път имаме индикация, че компанията наистина обмисля подобна кола. Шефът на Skoda в Австралия Михаел Ирмер коментира пред Motoring, че Superb RS би било страхотно допълнение

През последните години все по-често се говори за спортна версия на флагмана на Skoda – Superb. До момента всичко беше основно в зоната на спекулациите, но сега за първи път имаме индикация, че компанията наистина обмисля подобна кола.

Шефът на Skoda в Австралия Михаел Ирмер коментира пред Motoring, че Superb RS би било страхотно допълнение към семейството на чехите и техните спортни предложения.

Основен въпрос би бил какъв двигател да се сложи на колата. Дори и в момента, Superb се предлага 2.0-литров турбо мотор с 280 к.с., автоматична скоростна кутия и 4х4 задвижване.

Финално решение по проекта ще бъде взето догодина, като на този етап, по неофициална информация, везните са наклонение към одобрение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт