728 x 90

Хипер автомобилът на NextEV ще дебютира на 21 ноември

Китайската компания NextEV представи поредния тийзър за бъдещия си хипер електромобил, който ще има мощност 1 мегават или 1360 конски сили. Вече се знае и датата и мястото на премиерата – 21 ноември в Лондон. Феновете на супер мощните електромобили вече имат представа как ще изглеждат фаровете на новото возило, в което ще се използват

Китайската компания NextEV представи поредния тийзър за бъдещия си хипер електромобил, който ще има мощност 1 мегават или 1360 конски сили. Вече се знае и датата и мястото на премиерата – 21 ноември в Лондон.

Феновете на супер мощните електромобили вече имат представа как ще изглеждат фаровете на новото возило, в което ще се използват „технологии от Формула Е”, както и „няколко електромотора”.

Максималната скорост на електромобила на компанията, която има собствен отбор в световния шампионат Формула Е ще е над 300 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за по-малко от 3 секунди.

Електромобилът е разработен в изследователския център на компанията в Мюнхен, но ще се произвежда във Великобритания, като цената му на световния пазар ще е 1,5 милиона долара.

С този модел, който ще се произвежда в силно ограничена серия, NextEV иска да се „обозначи” на картата на производителите на електромобили, след което планира да сглобява по-достъпни електрически модели, които трябва да са конкуренция на колите на Tesla.

Амбициозните планове на NextEV сочат, че след 2020 година китайците имат намерение да продават до половин милион електрически автомобили в световен мащаб.

NextEV е основана през 2014 година от китайския бизнесмен Уилям Ли, а начело на компанията беше Мартин Лийч, който почина в началото на този месец. Преди да се насочи към NextEV Лийч беше шеф на европейското подразделение на Ford, работил е в Mazda и Maserati.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт