728 x 90

A120 слага началото на гамата на Alpine

A120 слага началото на гамата на Alpine

Възродената спортна марка на Renault – Alpine, ще се завърне на световния пазар с купето А120, което се явява идеен наследник на легендата от 70-те години А110. Все още няма официално потвърждение, че първият съвременен модел на марката ще се казва А120, но се очаква двуместното купе със средно разположен двигател да излезе на пазара

Възродената спортна марка на Renault – Alpine, ще се завърне на световния пазар с купето А120, което се явява идеен наследник на легендата от 70-те години А110.

Все още няма официално потвърждение, че първият съвременен модел на марката ще се казва А120, но се очаква двуместното купе със средно разположен двигател да излезе на пазара на цена от малко над 50 000 евро.

Гамата модели на спортния бранд ще се допълни с кабриолет и по-мощна версия на купето, която ще е за по-спортно ориентираните купувачи.

Първият сериен модел на възродения Alpine ще бъде представен в началото на следващата година, а първите коли ще започнат да пристигат при клиентите през лятото.

А120 ще се задвижва от 4-цилиндров двигател на Renault, който все още не се произвежда, но се предполага, че става въпрос за 1,8-литров бензинов турбо двигател, доработен от Renault Sport. Мощността му ще е около 300 конски сили, а моторът ще работи със сериозно ревизирана версия на 6-степенния автоматик с два съединителя, който се предлага при Clio RS и който едва наскоро започна да печели одобрението на клиентите на марката, тъй като ранната му версия беше далеч от спортните възможности на колата. Според източници от Renault, А120 ще се ускорява от 0 до 100 км/ч за под 4,5 секунди.

Що се отнася до дизайна, то А120 ще е много близък до концепта, който лично Карлос Гон представи в Монако през февруари.

Възраждането на Alpine, което стартира като съвместна операция с британската компания Caterham, преживя няколко фалстарта и се забави с няколко години, но през 2017 серийната версия на първия съвременен модел на марката ще е факт.

Пряк пазарен съперник на А120 ще е Alfa Romeo 4C, като шефът на френската марка Михаел ван дер Санде прогнозира, че между 5000 и 7000 продажби на година ще е добър резултат като за начало. Колите на Alpine ще се продават от точно 50 дилъри в Европа, които ще бъдат много внимателно подбрани от марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт