728 x 90

Автомобилни компании строят мрежа електростанции

    BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche планират създаването на единна мрежа от станции за зареждане на електромобили. Това беше потвърдено от съвместно прес съобщение на компаниите. Целта е да бъдат построени няколко хиляди станции за зареждане. Първият етап от амбициозният проект трябва да се реализира още догодина, когато трябва да са готови първите 400 станции

    BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche планират създаването на единна мрежа от станции за зареждане на електромобили. Това беше потвърдено от съвместно прес съобщение на компаниите. Целта е да бъдат построени няколко хиляди станции за зареждане.

    Първият етап от амбициозният проект трябва да се реализира още догодина, когато трябва да са готови първите 400 станции в Европа, а до 2020 година броят им трябва да нарасне на „няколко хиляди”.

    Мрежата ще бъде изградена по европейския стандарт CCS (Combined Charging System), което окончателно ще унифицира и накрайниците за зареждане на електромобилите.

    Идеята е зарядните станции да бъдат разположени на основните улици в градовете и по магистралите, така че да се улесни максимално използването на електромобили, като така ще се ускори процеса на интегриране на тези возила на автомобилния пазар.

    Малко по-рано Audi, BMW и Daimler обявиха друг свой проект. Трите компании ще разработват стандарт на връзка 5G, което ще позволи на автомобилите от близкото бъдеще да „общуват” помежду си и да са във връзка с други обекти. Партньори в този проект са някои от най-известните компании в областта на телекомуникациите: Ericsson, Huawei, Intel, Nokia и Qualcomm.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт