728 x 90

Ferrari Dino може да се завърне през 2019 година

Ferrari Dino може да се завърне през 2019 година

Ferrari планира да разшири моделната си гама в следващите години и поне един от новите автомобили ще съживи класиката Dino, т.е ще е модел, който ще има задачата на оригиналния Dino. Естествено, новият модел може и да не получи името Dino, но анализаторите и медиите го наричат така, тъй като става въпрос за най-достъпния модел

Ferrari планира да разшири моделната си гама в следващите години и поне един от новите автомобили ще съживи класиката Dino, т.е ще е модел, който ще има задачата на оригиналния Dino.

Естествено, новият модел може и да не получи името Dino, но анализаторите и медиите го наричат така, тъй като става въпрос за най-достъпния модел в гамата на Скудерията. Новият модел ще има същата задача и ще е по-евтин от California.

Според източници от компанията, Dino версия 2019 година ще дели една и съща платформа с Maserati Alfieri, като двата модела ще споделят и един и същ V6 двигател. Все пак, за модела на Ferrari моторът ще претърпи някои доработки в Маранело, а подобрения ще има и по окачването и трансмисията, за да има разлика с поведението на модела на Maserati.

Достъпният нов модел на Ferrari отговаря на плановете на Серджо Маркионе за развитието на италианската марка. Той на няколко пъти заяви, че иска гамата модели на компанията да нарасне, но също така винаги е твърдял, че Ferrari няма да предлага SUV модел.

Подобно на модела California, и при новия Dino няма да има ограничения при производството – заводът ще произведе толкова коли, за колкото получи поръчки. Единственият регулатор на производствената серия ще е цената, която се очаква да е два пъти по-висока от тази на бъдещия Maserati Alfieri.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт