728 x 90

Ferrari продаде последното LaFerrari за $7 млн.

Ferrari продаде последното LaFerrari за $7 млн.

След опустошителните земетресения в Италия, Ferrari реши да произведе един допълнителен екземпляр от суперколата си LaFerrari. Сега тази кола се продаде за невероятните седем милиона долара. Аукционът приключи вчера по време на събитието Ferrari Mondiali във Флорида. 500-ият екземпляр LaFerrari се превърна в най-скъпата кола, произведена през този век, подобрявайки рекорда на предишния LaFerrari с

След опустошителните земетресения в Италия, Ferrari реши да произведе един допълнителен екземпляр от суперколата си LaFerrari. Сега тази кола се продаде за невероятните седем милиона долара.

Аукционът приключи вчера по време на събитието Ferrari Mondiali във Флорида. 500-ият екземпляр LaFerrari се превърна в най-скъпата кола, произведена през този век, подобрявайки рекорда на предишния LaFerrari с цели 1.8 милиона долара.

Бързо сравнение със заводската цена на колата показва, че търгът е успял да събере пет пъти повече средства, тъй като в САЩ LaFerrari се продаваше за 1.4 милиона долара.

Всички средства от търга ще отидат по сметките на организации, занимаващи се с възстановяването на засегнатите райони в Италия, където земетресението беше най-силно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт