728 x 90

Май няма да има ванкелова спортна Mazda

Май няма да има ванкелова спортна Mazda

Масамичи Когай, един от босовете на Mazda, опроверга информациите, че японският производител възнамерява да лансира спортен автомобил над MX-5. През последните месеци, а и години, почти постоянно се спекулираше, че във фирмата се работи по идеен наследник на RX-8, който ще разполага с ванкелов двигател. Спекулациите бяха подхранени от страхотния концепт RX-Vision, но изглежда всичко

Масамичи Когай, един от босовете на Mazda, опроверга информациите, че японският производител възнамерява да лансира спортен автомобил над MX-5.

През последните месеци, а и години, почти постоянно се спекулираше, че във фирмата се работи по идеен наследник на RX-8, който ще разполага с ванкелов двигател.

Спекулациите бяха подхранени от страхотния концепт RX-Vision, но изглежда всичко е било в експериментална фаза.

Пред Automotive News, босът на Mazda съобщава, макар и не напълно директно, че нов и по-голям спортен автомобил не се планира, тъй като динамиката на MX-5 e напълно достатъчна. 

Все пак, това може да не е краят на роторните разработки, тъй като подобни двигатели могат успешно да се използват като удължители на пробега в хибридни коли, смята Когай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт