728 x 90

Toyota готви хот-хеч на базата на Yaris

    От следващия сезон Toyota ще се присъедини към Световния Рали Шампионат с Yaris и по този случай японците обявиха, че готвят и шосейна наточена версия на малкия си модел. От компанията казват, че ще използват именно опита, добит по време на разработката на рали автомобила, за да изградят и този нов горещ хечбек. Все още

    От следващия сезон Toyota ще се присъедини към Световния Рали Шампионат с Yaris и по този случай японците обявиха, че готвят и шосейна наточена версия на малкия си модел.

    От компанията казват, че ще използват именно опита, добит по време на разработката на рали автомобила, за да изградят и този нов горещ хечбек.

    Все още няма официални технически подробности, но множество издания твърдят, че ще видим 1.6-литров турбо мотор под капака на спортния Yaris. При мощност от околоо 200 к.с., колата ще бъде способна да развие 100 км/ч от покой в рамките на около 6.5 секунди. 

    Изглежда японците са решили да запазя триврата конфигурация на модела си, въпреки, че пазарът все по-често се интересува от спортни коли с повече практичност и пет врати.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт