728 x 90

Френски студенти предлагат пикап на VW

Френски студенти предлагат пикап на VW

Френските студенти Валентин Фукс и Пиер Жовино разработиха проект за компактен пикап, който получи името Varok, но е трудно да се прогнозира дали ще намери място в гамата на Volkswagen. Идеята за този модел им дошла докато били на стаж в дизайнерския център на германската компания. „Целта на проекта ни беше да представим как VW

Френските студенти Валентин Фукс и Пиер Жовино разработиха проект за компактен пикап, който получи името Varok, но е трудно да се прогнозира дали ще намери място в гамата на Volkswagen. Идеята за този модел им дошла докато били на стаж в дизайнерския център на германската компания.

„Целта на проекта ни беше да представим как VW може да влезе на пазара в Австралия и да представи свой ют модел – обясни Фукс. – Дизайнът на нашия концепт е вдъхновен от модели като Vauxhall Maloo и Volvo V90.”

На борда на Varok има три места за пасажери плюс достатъчно пространство за един по-обемен товар – кану, дъска за сърф или дори кросов мотоциклет. А с малко преоформяне на вътрешното пространство автомобилът може да вози до пет човека.

В момента в гамата на VW има само един пикап – Amarok, който обаче спада към класическите модели в този сегмент – както като размери, така и като задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт