728 x 90

Hyundai тества второто поколение на Veloster

Hyundai тества второто поколение на Veloster

Папараци заловиха прототип на второто поколение на Hyundai Veloster, като кадрите подсказват, че и новата генерация ще остане вярна на „асиметричното” разположение на вратите на модела. Досега Veloster се представя успешно единствено на пазара в САЩ, където за миналата година продажбите достигнаха 24 000, което се равнява на резултатите, постигнати от S-класата на Mercedes. В

Папараци заловиха прототип на второто поколение на Hyundai Veloster, като кадрите подсказват, че и новата генерация ще остане вярна на „асиметричното” разположение на вратите на модела.

Досега Veloster се представя успешно единствено на пазара в САЩ, където за миналата година продажбите достигнаха 24 000, което се равнява на резултатите, постигнати от S-класата на Mercedes.

В Южна Корея продадените Veloster са под 1400, а в Европа интересът към модела е още по-скромен.

Затова и се появиха слухове, че концепцията на „студентския спортен автомобил” ще бъде преразгледана и той ще се превърне в по-строг наследник на Hyundai Coupe, но засега това няма да се случи.

С оглед на формите на прототипа, много е вероятно Veloster всъщност да получи само мащабен фейслифт на екстериора и по-сериозните промени да бъдат запазени за интериора и оборудването на модела.

Най-вероятно второто поколение на Veloster ще продължи да се предлага с 1,6-литровия бензинов T-GDI турбо мотор с мощност от 186 до 201 конски, като към него се очаква да се добави и 2-литров атмосферен двигател с мощност 160 конски сили, който ще смени сегашния атмосферен 1,6-литров агрегат.

Не е изключено в близко бъдеще Veloster да получи версия N, разработена от спортното подразделение на Hyundai.

Премиерата на следващата генерация на Veloster се очаква да е в средата на следващата година, като моделът ще се появи първо на корейския и американския пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт