728 x 90

В Lamborghini възстановиха предсериен Miura SV

В Lamborghini възстановиха предсериен Miura SV

Подразделението на Lamborghini, занимаващо се с възстановяване и поддържане на класически модели на марката Polo Storico, върна към живот един изключително ценен автомобил – предсериен Miura SV. Шасито е с номер 4846, а този Miura SV е прототип, много близък до серийното производство, който е бил представен от Bertone на изложението в Женева през 1971

Подразделението на Lamborghini, занимаващо се с възстановяване и поддържане на класически модели на марката Polo Storico, върна към живот един изключително ценен автомобил – предсериен Miura SV.

Шасито е с номер 4846, а този Miura SV е прототип, много близък до серийното производство, който е бил представен от Bertone на изложението в Женева през 1971 година.

От Lamborghini поясниха, че този автомобил е уникат, тъй като при създаването му са били използвани компоненти от Miura S, както и части, които по-късно са влезли в серийното производство на версията SV.

От Polo Storico гарантират, че този Miura SV е възстановен само с оригинални компоненти и части, като при реставрацията са използвани снимки от изложението през 1971 година, както и конструктивните чертежи на модела.

На практика колата е била разглобена напълно, специалистите са свалили V-образния 12-цилиндров двигател с мощност 380 конски сили, разглобили са го и са го сглобили наново, интериорът също е подновен, а накрая колата е боядисана в зелен металик. Цялата операция е отнела над една година.

От компанията не съобщават дали този рядък Miura SV е притежание на техен клиент или ще се отправи директно към обновения музей на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт