728 x 90

Chevrolet Bolt е "Кола на годината" в Северна Америка

Chevrolet Bolt е "Кола на годината" в Северна Америка

Електрическият Chevrolet Bolt спечели наградата „Кола на годината” в Северна Америка, като победи два много силни претенденти, но с конвенционално задвижване – Genesis G90 и Volvo S90. Резултатите от конкурса бяха обявени снощи на автомобилното изложение в Детройт. При вановете първото място спечели новият хит на Chrysler – Pacifica, а това е първото издание на

Електрическият Chevrolet Bolt спечели наградата „Кола на годината” в Северна Америка, като победи два много силни претенденти, но с конвенционално задвижване – Genesis G90 и Volvo S90. Резултатите от конкурса бяха обявени снощи на автомобилното изложение в Детройт.

При вановете първото място спечели новият хит на Chrysler – Pacifica, а това е първото издание на наградата в категорията Utility Vehicle. Журито мотивира избора си с това, че Pacifica променя традиционните възприятия за минивановете и осигурява на клиентите нови технологии, красив дизайн и алтернативно задвижване.

При пикапите победител е Honda Ridgeline.

Bolt е първият американски масов електромодел, като успя да стигне до производство преди другия такъв електромобил – Model 3 на Tesla. Bolt има пробег от малко над 380 километра с едно зареждане, което е двойно повече от пробега, с който разполагат повечето масови електромобили на световния пазар. Моделът на Chevrolet е и два пъти по-евтин от Model S на Tesla.

Bolt вече спечели наградата „Кола на годината” на списание Motor Trend, както и беше избран за „Зелена кола на годината” на изложението в Лос Анжелис.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт