728 x 90

Tesla дръпна софтуеърна звезда на Apple

Tesla дръпна софтуеърна звезда на Apple

Tesla успя да привлече един от софтуеърните експерти на Apple – Крис Латнър, който е създателят на програмния език Swift, използван при операционните системи iOS, macOS, както и съвместяването им с Linux. В компанията на Илон Мъск Латнър ще ръководи развитието на Autopilot – проектът на Tesla за автономно придвижване на електромобилите, които създава компанията.

Tesla успя да привлече един от софтуеърните експерти на Apple – Крис Латнър, който е създателят на програмния език Swift, използван при операционните системи iOS, macOS, както и съвместяването им с Linux.

В компанията на Илон Мъск Латнър ще ръководи развитието на Autopilot – проектът на Tesla за автономно придвижване на електромобилите, които създава компанията.

„Репутацията на Крис и свършената от него работа нямат нужда от популяризиране – се казва в изявление на Tesla. – Ние сме много развълнувани, че Крис се присъедини към Tesla, за да оглави инженерния ни тим, който работи по Autopilot и да ускори развитието на автономното придвижване на автомобилите.”

Най-новите екземпляри от моделите S и X на Tesla излизат на пазара, оборудвани с второто поколение на системата Autopilot, като компанията е на мнение, че тя е в състояние да осигури напълно автономно придвижване.

От Tesla заявиха, че планират демонстрационно и напълно автономно пътуване с техен електромобил от едното до другото крайбрежие на САЩ по-късно тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт