728 x 90

Dodge съживява името Demon с SRT Challenger Hellcat

Dodge съживява името Demon с SRT Challenger Hellcat

Dodge обяви, че възражда версията Demon, като премиерата на легендарното название, използвано за някои от най-агресивните и мощни автомобили на марката, ще е на салона в Ню Йорк през април. Първият модел на Dodge с означението Demon се появява през 1971 година, а за последно американската марка представи концепция с това име на салона в

Dodge обяви, че възражда версията Demon, като премиерата на легендарното название, използвано за някои от най-агресивните и мощни автомобили на марката, ще е на салона в Ню Йорк през април.

Първият модел на Dodge с означението Demon се появява през 1971 година, а за последно американската марка представи концепция с това име на салона в Женева през 2007 година.

Новият Demon ще е базиран на Dodge SRT Challenger, като за него се знае още съвсем малко, но от компанията обещават, че автомобилът ще е по-впечатляващ от Challenger Hellcat, който има мощност 707 конски сили, както и от Dodge Viper ACR с 645 конски сили.

Все пак, медиите в Щатите спекулират, че названието Demon ще получи нова, по-мощна версия на Challenger Hellcat, като колата ще получи и задвижване 4х4.

„Идеята при повечето автомобили е, че те трябва да задоволят всички нужди на всички клиенти – обясни Тим Кънискис, шеф на подразделението на леки автомобили на FCA Северна Америка. – Dodge Challenger SRT Demon е замислен, създаден и развит за тези ентусиасти, които са наясно, че ако колата ви е с половин секунда по-бърза, това ще изгради репутацията ви.”

Dodge планира кампания с видео тийзъри, представящи създаването и развитието на Demon, която ще върви до началото на салона в Ню Йорк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт