728 x 90

4-литров мотор за Porsche Cayman

    Porsche планира да разшири моделното семейство на Cayman с версията GT4 RS, която ще получи 4-литров двигател. Информацията е на списание Auto Express, което цитира източник от компанията, който пък потвърди, че интересът към актуалната версия GT4 е изключително голям. Много е вероятно Cayman GT4 RS да дебютира в рамките на 2017 година, но засега

    Porsche планира да разшири моделното семейство на Cayman с версията GT4 RS, която ще получи 4-литров двигател. Информацията е на списание Auto Express, което цитира източник от компанията, който пък потвърди, че интересът към актуалната версия GT4 е изключително голям.

    Много е вероятно Cayman GT4 RS да дебютира в рамките на 2017 година, но засега никой от марката не се е ангажирал официално със срок кога ще се появи автомобилът.

    GT4 е оборудван с 3,8-литров 6-цилиндров двигател с мощност 385 конски сили, максималната му скорост е 295 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,4 секунди.

    Докато дойде най-мощната версия на Cayman, Porsche планира да зарадва феновете на марката с две пистови версии на 911. Обновената 911 GT3 ще дебютира още тази пролет в Женева с 4-литров мотор и мощност около 500 конски сили.

    Очаква се, че 911 GT3 ще се предлага както с 6-степенна механична предавателна кутия, така и с PDK трансмисия с два съединителя.

    До края на 2018 трябва да се появи и новата GT2 версия на 911. Тук ще се използва доработен мотор от 911 Turbo S – 3,8-литров 6-цилиндров боксер с турбо, а мощността му ще нарасне от 580 на 650 конски сили.

    От Porsche изтече информация, че инженерите на компанията са тествали вариант на този двигател с мощност 700 конски сили, но са се отказали да го използват при сериен автомобил.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт