728 x 90

Появи се съперник на Morgan

Появи се съперник на Morgan

Британският производител на класически модели Morgan се радва на дълги години пазарни успехи, осигурени от верни и платежоспособни клиенти, които си падат по ретро дизайна и съвременното задвижване на моделите на марката. Но и тук конкуренцията става по-сериозна – в Женева ще видим първия модел на новата британска компания Eadon Green – купето Black Cuillin.

Британският производител на класически модели Morgan се радва на дълги години пазарни успехи, осигурени от верни и платежоспособни клиенти, които си падат по ретро дизайна и съвременното задвижване на моделите на марката.

Но и тук конкуренцията става по-сериозна – в Женева ще видим първия модел на новата британска компания Eadon Green – купето Black Cuillin. Премиерата е на 9 март, а от базираната в Лондон компания не крият амбициите си да станат съперник на Morgan.

Все още няма никаква информация за техническите данни или задвижването на Black Cuillin, но се очаква това да е модел с ретро форми, като очертанията на автомобила, появил се на тийзъра на компанията напомнят тези на легендата Bugatti 57 SC Atlantique от 30-те години на миналия век.

Естествено, въпреки очаквания ретро дизайн, автомобилите на Eadon Green ще са със съвременни двигатели и модерно окачване. На абсолютно същия принцип Morgan произвежда моделите Plus и Aero.

Компанията Eadon Green е основана през есента на 2016 година от Феликс Итън, който е и управляващ директор, но отсега е трудно да се каже дали амбициозният съперник на Morgan ще постигне някакви успехи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт