728 x 90

Наследникът на Nissan 370Z ще е копие на GT-R

Наследникът на Nissan 370Z ще е копие на GT-R

Популярният спортен модел на Nissan – 370Z, ще претърпи сериозни промени за следващото си поколение, което се чака от доста време. 370Z се произвежда от 2009 година и оттогава насам се промениха много неща – Ford Mustang се предлага с турбо мотор, а всички автомобилни компании се надпреварват да предлагат електрически модели. Според списание Car

Популярният спортен модел на Nissan – 370Z, ще претърпи сериозни промени за следващото си поколение, което се чака от доста време. 370Z се произвежда от 2009 година и оттогава насам се промениха много неща – Ford Mustang се предлага с турбо мотор, а всички автомобилни компании се надпреварват да предлагат електрически модели.

Според списание Car and Driver, през октомври на салона в Токио ще видим концепт, който ще ни подскаже как ще изглежда автомобилът, който ще наследи 370Z. И като се има предвид, че пак в Токио Nissan ще представи и концептуална студия за бъдещето на друг свой знаков модел – Juke, то изложението ще е повече от интересно за феновете на за марката.

Предполага се, че стилистиката на „новия Z” много прилича на тази на последната версия на супер автомобила Nissan GT-R, но в същото време пропорциите и размерите на 370Z няма да се променят.

Почти сигурно е, че новото поколение на модела ще се предлага с три двигателя, като базов ще е 3-литров V6 бензинов мотор с 300 конски сили и 400 Nm, като най-вероятно той ще е с турбо.

Най-вероятно другият мотор ще е зает от Infiniti Q60 Red Sport, който е с мощност 400 конски сили, като и двете версии ще се предлагат с 7-степенна трансмисия с два съединителя. От една страна това е лоша новина за почитателите на механичната трансмисия, но е много по-добро решение от CVT трансмисията на Nissan.

Наследникът на 370Z трябва да бъде представен през 2019 година, а малко по-късно ще бъде представена и хибридната версия на модела с мощност около 500 конски сили.

Трябва да се отбележи, че последната информация за „новия Z”, изтекла от Nissan рязко противоречи на последните слухове за бъдещето на модела. Според тях, шефовете на марката са на мнение, че 370Z е станал твърде скъп и са решили следващият модел да е по-базов и с 2-литров мотор, като колата да е насочена към по-пуритански настроените клиенти, които не държат на удобствата и лукса зад волана на спортния си автомобил. Бъдещето ще покаже в каква посока ще поеме Nissan по отношение наследника на 370Z.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт