728 x 90

Наследникът на Lamborghini Aventador запазва V12 мотора

Един от най-могъщите супер автомобили на света, Lamborghini Aventador, е на пазара от доста време и вече са не малко спекулациите относно неговия наследник. Такъв няма да има до началото на следващото десетилетие, като според Стефано Доменикали, бос на италианската фирма, той ще залага отновно на атмосферен двигател с 12 цилиндъра. По думите му, новият

Един от най-могъщите супер автомобили на света, Lamborghini Aventador, е на пазара от доста време и вече са не малко спекулациите относно неговия наследник. Такъв няма да има до началото на следващото десетилетие, като според Стефано Доменикали, бос на италианската фирма, той ще залага отновно на атмосферен двигател с 12 цилиндъра.

По думите му, новият флагман на компанията ще остане "много, много специфичен автомобил", като част от тази специфика се крие именно в използването на атмосферна тяга. За разлика от всички други производители в този екзотичен клас, Lamborghini възнамерява да заложи на V12 без турбо поне още веднъж, преди да премине на турбо и хибридни технологии.

Все пак, първият турбо модел на Lambo ще се появи относително скоро, когато Urus направи своята премиера. Джипката ще стъпи на пазара с 4.0-литров битурбо мотор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт