728 x 90

Ще има ли електрически Kia Niro?

Ще има ли електрически Kia Niro?

Моделното семейство на хибридния Kia Niro може да се разрасне доста бързо и в близко бъдеще да се появят plug-in и изцяло електрическа версия на автомобила. Информацията беше уклончиво потвърдена от вицепрезидента на Kia Motor America Майкъл Спраг, който каза, че медиите трябва да „внимават за появата на електрическия Niro”. От компанията вече официално потвърдиха,

Моделното семейство на хибридния Kia Niro може да се разрасне доста бързо и в близко бъдеще да се появят plug-in и изцяло електрическа версия на автомобила.

Информацията беше уклончиво потвърдена от вицепрезидента на Kia Motor America Майкъл Спраг, който каза, че медиите трябва да „внимават за появата на електрическия Niro”.

От компанията вече официално потвърдиха, че Niro ще има plug-in версия с батерия с по-голяма капацитет. През октомври, когато за първи път се заговори за изцяло електрическа версия на модела, от Kia обясниха, че „лансирането на този вариант все още е обект на изследване и събиране на информация”.

Kia Niro е доста близък до Hyundai Ioniq, като и двата модела са изградени върху нова платформа, създадена за автомобили с хибридно или електрическо задвижване.

Според по-ранна информация електрическият Kia Niro може би ще е съперник на Chevrolet Bolt и Tesla Model 3 с пробег над 300 километра с едно зареждане, но по-реалистичният вариант е моделът да се появи с батерии, заети от Hyundai Ioniq, което ще означава пробег около 180 километра.

Корейският гигант Hyundai-Kia още миналата година обяви план за лансирането на поне 26 електрически, хибридни и plug-in хибридни модела до 2020 година. Тук ще намерят място и поне два изцяло електрически модела с по-голям пробег.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт