728 x 90

Ford Expedition е SUV флагманът на марката в САЩ

Ford Expedition е SUV флагманът на марката в САЩ

Ford представи най-големия си джип на американския пазар. Става дума за Expedition, който влиза в ново поколение, отново залагащо на конструкция от типа купе върху рама. Въпреки това и увеличените размери на гиганта, теглото е намалено благодарение на използването на алуминий за някои от компонентите. Основната мисия на возилото е да превозва до осем пътника,

Ford представи най-големия си джип на американския пазар. Става дума за Expedition, който влиза в ново поколение, отново залагащо на конструкция от типа купе върху рама.

Въпреки това и увеличените размери на гиганта, теглото е намалено благодарение на използването на алуминий за някои от компонентите. Основната мисия на возилото е да превозва до осем пътника, като едновременно с това да дърпа голяма лодка или каравана.

Единственият двигател, с който ще се предлага моделът, е 3.5-литров 6-цилиндров EcoBoost агрегат, който най-вероятно ще предлага повече от сегашните 365 к.с. за модела.

Най-интересното е интериора са множеството нови пространства за поставяне на вещи, както и ротационния селектор за избиране на предавка, който също освобождава допълнително простор.

Продажбите на колата стартират от тази есен, а повече информация се очаква на изложението в Чикаго по-късно тази седмица.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт