728 x 90

Пет седмици – пет ексклузивни теста на суперколи. Само при нас!

Пет седмици – пет ексклузивни теста на суперколи. Само при нас!

Краят на лятото и есента на миналата година бяха изпълнени с доста вълнуващи моменти за екипа на AUTOCLUB. Освен, че посетихме изложението в Париж и покарахме някои от най-важните модели на пазара, имахме възможността да се срещнем отблизо с пет от най-актуалните суперколи в света. Да, точно така – в Милано, на пистата Вайрано, прекарахме

Краят на лятото и есента на миналата година бяха изпълнени с доста вълнуващи моменти за екипа на AUTOCLUB. Освен, че посетихме изложението в Париж и покарахме някои от най-важните модели на пазара, имахме възможността да се срещнем отблизо с пет от най-актуалните суперколи в света. Да, точно така – в Милано, на пистата Вайрано, прекарахме немалко време с пет невероятни машини по време на ексклузивен тест, организиран от нашите партньори Quattroruote.

Имаме удоволствието в следващите пет седмици да ви предоставим пет ексклузивни теста, които можете да откриете само при нас. Материалите бяха първо публикувани на страниците на списанието AUTOCLUB, a съвсем скоро ще могат да бъдат открити и онлайн на сайта ни autoclub.bg. Всеки понеделник в следващите пет седмици ще получавате нов материал, който ще описва как се представиха суперколите по време на теста ни в Италия. Няма да ви бавим повече и директно ще споделим кои са участниците – Nissan GT-R, McLaren 675 LT, Ferrari 488 GTB, Audi R8 и Porsche 911 Turbo S.

Ще започнем с малко предистория. Club 3 Seconds или Клуб 3 Секунди e едва във второто си издание, но е един от най-сериозните и мащабни тестове на автомобили в Европа. Единственото условие за участие на даден автомобил е той да ускорява от покой до 100 км/ч за под три секунди, както подсказва и самото име. Разбира се, организаторите от Quattroruote сами преценяват какви модели да съберат на своята писта.

А пистата невероятна. Намира се в близост до големия град Милано и е изцяло собственост на Quattroruote. По модулното трасе могат да се извършват тестове на болиди от Формула 1, като такива се провеждат почти всяка година в паузите на шампионата. Италианците гарантират пълна секретност на аеродинамичните изпитания, тъй като висока ограда опасва целия полигон. В рамките на съоръжението италианците провеждат още офроуд тестове на специално трасе, както и статични измервания за аеродинамика, мощност и други на стендове. Ясно и е без да го споменаваме, но асфалтът на скоростните отсечки е перфектен, а зоните за сигурност са достатъчно големи, за да се отпуснете зад волана на всеки един автомобил.

Домакините и организатори на теста бяха поканили свои партньори от редица страни – Русия, Индия, Германия, Словения, Унгария, както и немалко наши съседи – румънци, турци и сърби. Целта на теста не беше задължително определяне на победител по точкова система, а по-скоро придобиване на впечатления за автомобили, които тестват малцина хора по света. Участниците във второто издание на теста имат приблизително еднаква цел, да доставят удоволствие зад волана, но го постигат по различен начин. Някои залагат на турбо сила, някои на средноразположен двигател, а част от тях идват със задвижване на четирите колела. В този ред на мисли, победителите от теста бях пет – колкото и участниците. Но ще стигнем и до там.

Очаквайте идния понеделник, 13 февруари, първият тест от поредицата ни, който ще ви запознае с невероятния Ferrari 488 GTB.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт